fbpx

Vastuullisuus

Standa noudattaa tärkeitä vastuullisuuden periaatteita valinnoissaan.

Omistajuus

Standa Oy on 100 % suomalaisessa omistuksessa oleva yritys.

Arvostamme suomalaisuutta ja siksi haluamme tuoda sitä esiin verkkokauppapalveluillemme myönnetyllä Avainlippu-merkillä.

Tuotesuunnittelu

Tuotteemme suunnitellaan ja mallitetaan päätoimipaikassamme Tampereella.

Tampereelta lähetetään ohjeet ompelimoihin. Näin varmistetaan, että tuotteiden laatu on vaatimustemme mukaista ja virheetöntä.

Tuotesuunnittelussa huomioidaan materiaalimenekki siten, että hukkamateriaalin määrä on minimaalinen.

Valmistus ja tarkastus

Standa työvaatteet valmistetaan pitkäaikaisien kumppaneidemme toimesta Suomessa ja Baltiassa. Tuotantoa ohjataan usein tapahtuvilla tehdaskäynneillä ja vaativilla tarkastusohjeilla.

Valmistuksesta kaikki tuotteet saapuvat Tampereen toimipisteeseen, jossa ne tarkastetaan huolellisesti tarkastusohjeidemme mukaisesti.,

Kaikki tilaukset toimitetaan asiakkaille oman henkilökuntamme toimesta Tampereelta.

Materiaalit

Standan henkilökunnalla on vahva tekstiiliosaaminen. Tuotteissamme käytetään vain hyväksyttyjen testien läpäisseitä, työvaatteeksi ja laitospesuun soveltuvia materiaaleja. Lähes kaikilla käytössä olevilla kankailla on Öko-tex sertifikaatti.

Käytämme mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleista valmistettuja materiaaleja, huomioiden kuitenkin työvaatteelle asetetut kestovaatimukset.

Uusia materiaaleja testataan omassa tuotannossa sekä pitkäaikaisten asiakkaiden prosesseissa.

Seuraamme markkinoille tulevien uusien materiaalien tuotekehitystä ja ominaisuuksia.

Pakkaukset

Kaikki käyttämämme pakkausmateriaalit ovat energiajätteeksi luokiteltavia. Suojaamme kankaat ja valmiita vaatteet vain välttämättömin osin. Jos asiakkaamme ei vaadi yksikköpakkausta tuotteille, toimitamme ne suuremmissa pakkausyksiköissä. Näin vältämme turhaa materiaalin kiertoa meidän ja asiakkaamme toiminnassa.

Kuljetus

Koska tuotantomme tapahtuu lähialueella, Suomessa ja Baltiassa, kuljetuksien aiheuttamat päästöt ovat vähäisiä.

Tuote-elinkaaren pidentäminen

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta työvaatteiden vuokraus- ja pesupalveluun. Tämän palvelun ansiosta, asiakkaat saavat pitkäaikaiset vaatteet vaivattomasti ja heille ei synny ongelmaa tekstiilin hävittämisestä.

Vuokrapalveluun kuuluu oleellisesti työvaatteiden huolto niin, että niiden elinkaari on mahdollisimman pitkä. Korjaamme rikkoutuneet, vielä muuten käyttökuntoiset vaatteet vuokra-asiakkaillemme. Näin autamme asiakasta pidentämään tuotteen käyttöikää ja vähentämään syntyvää tekstiilijätettä.

Kierrätys

Tuotannossa syntyvä leikkuujäte pyritään toimittamaan yrityksille, jotka voivat hyödyntää sitä omassa toiminnassaan.

Asiakkaiden vaatevuokrasopimuksen loputtua palautuvat vaatteet toimitetaan yrityksille, jotka voivat hyödyntää napit, vetoketjut ym. käyttökelpoiset osat vaatteista. Osa vaatteista ohjataan hyväntekeväisyysyritysten kautta vaatteita tarvitseviin kohteisiin.

Seuraamme tekstiilijätteen kierrätyksessä tapahtuvia toimenpiteitä, osallistumme projekteihin, joilla kierrätystä kehitetään.

 

Tampereella 15.10.2021

Kirsi Alanen

toimitusjohtaja

Standa Oy Tampere toimii valtakunnallisesti,
ja myyntiverkostomme kattaa koko Suomen.

Edustajamme ideoi kanssasi juuri
tarpeeseesi sopivan kokonaisuuden.